دوشنبه ۰۵ خرداد ۰۴

انواع مشاوره حقوقی

۱۵ بازديد
چرا باید به مشاور حقوقی مراجعه کنیم ؟
در دنیای امروز با توجه به پیشرفت روز افزون علم و تخصصی شدن شاخه های علوم این امکان برای ما وجود ندارد تا خود به تنهایی و بدون مراجعه به افراد کاردان و متخصص از پس مشکلات در زمینه های مختلف بربیاییم. به همین دلیل موسسه‌های مختلفی با هدف ارائه مشاوره تاسیس شده‌اند که بعضی از آن‌ها به صورت تخصصی به بررسی مشکلات حقوقی می‌پردازند. برای مثال مشاوره حقوقی دعاوی بیمه که یکی از اختلاف‌برانگیزترین مسائل حقوقی می‌باشد.   
مشاوره حقوقی، مشاوره ای است که توسط یک وکیل تحصیل کرده در رشته ی وکالت درباره ی ابعاد مختلف یک موضوع حقوقی، به صورت کاملا قانونی، ارائه می شود.
مشاوره حقوقی چیست؟
مشاوره حقوقی، عموما در یک رابطه ی وکیل و موکل انجام می شود و تنها فردی که له لحاظ قانونی، این اجازه را دارد که مشاوره ی حقوقی ارائه دهد، وکلای رسمی می باشند. وکلای رسمی حین مشاوره ی حقوقی، وظیفه دارند تا موضوع حقوقی مورد نظر را از جهات مختلف برای موکل خود بررسی کنند و قوانین مختلف موجود برای حل آن مشکل را در اختیار موکل قرار دهند و در نهایت در صورت تایید موکل، برای حل مشکل و موضوع حقوقی، وارد میدان شوند.
البته همه ی ما به عنوان یک انسان عادی و عمومی، می توانیم قوانین مربوط به موضوعات مختلف حقوقی را مطالعه نماییم اما ارائه ی مشاوره در زمینه های مختلف موضوعات حقوقی، موضوعی است که تا باید توسط یک وکیل معتبر انجام شود.
اما دلیل اینکه ما ادعا می کنیم که تنها وکلای تحصیل کرده در این رشته، می توانند برای ارائه ی مشاوره حقوقی اقدام کنند این است که یک مشاور حقوقی باید بر دانش حقوقی ، مهارت ، تحصیلاتو قضاوت، تسلط کافی داشته باشد تا بتوان راه های موجود برای حل مشکل حقوقی به وجود آمده را بررسی نماید.
 
از طرفی یک وکیل به دلیل، حقوق و مسئولیت هایی که در جامعه نسبت به موکل خود دارد، الزامی دارد که حتما و تحت هر شرایطی ، مشاوره ای درست و قانونی را به او ارائه دهد. علاوه بر این موارد، وکلا می توانند برای اجرای راه حل های قانونی پیشنهاد شده، از اختیارات خودشان برای زیر سوال بردن، یک سری فعالیت های غیر قانونی، استفاده کنند و مشکل به وجود آمده را حل و فصل نمایند.
مشاوره حقوقی، عموما در یک رابطه ی وکیل و موکل انجام می شود
انواع مشاوره حقوقی
مشاوره های حقوقی می توانند برای مشکلات مختلفی ارائه شوند. یعنی خیالتان را راحت کنیم، به همان اندازه ای که یک فرد می تواند در جامعه ی خود با مشکلات مختلف روبرو شود، به همان اندازه نیز راه های مختلف مشاوره حقوقی برای حل آن مشکل حقوقی وجود خواهد داشت. اما به طور کلی ما می توانیم مشاوره های حقوقی را در شش دسته ی کلی قرار دهیم که آن شش دسته، به شرح زیر می باشند :
مشاوره حقوقی خانواده
طلاق و خاتمه روابط مدنی ، مواردی نظیر مراقبت ، تماس یا دسترسی به فرزندان ، امور مالی و همچنین آدم ربایی ، آزار خانگی و سایر امور خانوادگی، مواردی هستند که عموما برای حل آن ها به مشاوره های حقوقی نیاز است. خیلی از افراد هستند که با توجه به این موضوع که به وجود آمدن چنین مشکلات خانوادگی، نیازمند یک وکیل است، از یک وکیل به عنوان وکیل خانوادگی خودشان کمک میگیرند و کارهای حقوقی خانواده همیشه بر عهده ی همان وکیل خواهد بود. اصولا برای حل چنین مواردی، نیاز است که فرد ابتدا با یک وکیل مشورت کند و مشاوره حقوقی را دریافت کند و نهایتا برای اجرا راه های پیشنهاد شده تصمیم بگیرد.
مشاور حقوقی شغلی
مشاور حقوقی تجاری
مشاور حقوقی مالیاتی
مشاور حقوقی ارث
مشاوره حقوقی مدنی
منبع: https://www.beytoote.com/scientific/midanid/legal02-advice.html

بیمه درمان تکمیلی چیست؟

۱۲ بازديد
تامین هزینه های درمانی یکی از مشکلات جوامع امروزی است به طوریکه حتی کشور های توسعه یافته که از سطح رفاه اجتماعی مقبولی برخوردارند از این امر مستثنی نیستند. در کشور ما مانند بسیاری دیگر از کشورها،  تامین هزینه های درمانی به موجب قوانین و مقررات مرتبط بر عهده سازمان های خدمات اجتماعی مانند تامین اجتماعی، خدمات درمانی، سازمان بیمه سلامت و... است و توسط یکی از ارائه دهندگان خدمات پایه درمانی انجام میگیرد. اگر چه بیمه های درمان پایه، بخشی از هزینه های درمانی افراد جامعه را جبران میکند ولی امروزه با پیشرفت علم پزشکی و افزایش هزینه های درمانی شکاف بزرگی بین هزینه های درمان بیماری ها و تعهدات بیمه گران پایه بوجود آمده است. با توجه به این توضیحات، صدور بیمه درمان تکمیلی توسط شرکت‌های مختلف بیمه را می‌توان مهم‌ترین راه برای پر کردن این شکاف دانست.
با عنایت به مراتب فوق از اوایل دهه ۷۰ این امکان برای شرکت های بیمه بازرگانی فراهم شد که به عنوان بیمه گر تکمیلی وارد عرصه بیمه درمانی شوند و با ارائه پوشش بیمه درمان تکمیلی آن بخش از هزینه های درمان بیماری ها را که در تعهد بیمه گر پایه نیست تحت پوشش قرار دهند. با توجه به جوان بودن این رشته از بیمه های بازرگانی در کشور ما، شرکت های بیمه ابتدا فروش بیمه درمان تکمیلی را به صورت گروهی آغاز نمودند. بنابر این کارکنان واحد های بازرگانی، صنعتی و خدماتی و افراد خانواده آنها مخاطب اصلی پوشش های ارائه شده قرار داشتند و با گذشت زمان و افزایش تجارب به دست آمده امکان ارائه این پوشش به خانواده ها نیز به صورت محدود فراهم شده است.
موارد تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی
در بیمه های درمان تکمیلی که هم اکنون از سوی شرکت های بیمه بازرگانی ارائه می شود پوشش هزینه های بستری و جراحی در بیمارستان ها و مراکز درمانی مجاز به عنوان پوشش اصلی در نظر گرفته شده است به این معنا که قرارداد بیمه درمان تکمیلی بر پایه این پوشش قابل ارائه است و سپس در صورت تمایل بیمه گذار و موافقت بیمه گر، سایر پوشش های اضافی متناسب با سقف تعهد پوشش اصلی و به شرح زیر قابل ارائه می باشد:
•    فزایش سقف تعهد برای اعمال جراحی تخصصی
•    هزینه های پارکلینیکی (اقدامات تشخیصی، که برای سنجش میزان پیشرفت یا بهبود بیماری و اطمینان از احیای سلامتی بیمار انجام می شود) از جمله سونوگرافی، ماموگرافی، انواع اسکن، انواع اندوسکوپی، ام آر آی، اکوکاردیوگرافی، دانسیتومتری، تست ورزش، تست آلرژی، نوار عضله، نوار عصب، شنوایی سنجی، بینایی سنجی و ....
•    درمان نازایی و ناباروری
•    ویزیت و دارو                               
•    خدمات آزمایشگاهی
•    دندانپزشکی                              
•    خرید عینک طبی،  لنز طبی و سمعک
•    جراحی های مرتبط با رفع عیوب انکساری چشم   
•    اعمال مجاز سرپایی
•    تهیه اعضای طبیعی بدن                         
•    تهیه اروتز
•    تشخیص بیماری ها و ناهنجاری های جنین

وکیل بیمه درمان

۱۴ بازديد
بیمه تکمیلی درمان نوعی پوشش بیمه‌ای اضافه بر بیمه پایه است. بیمه تکمیلی درمانی هزینه‌های مختلف خدمات درمانی و پزشکی مثل بستری، جراحی سرپایی و حتی بیماری‌های سختی مانند سرطان یا حمله قلبی را تا سقف پوشش معین در بیمه نامه تحت پوشش قرار می‌دهد. از طرفی بیمه نامه تکمیلی درمان شامل بعضی از هزینه‌های خدمات پزشکی و درمانی که تحت پوشش بیمه‌ پایه نیست (مانند هزینه‌های دندانپزشکی و بینایی)، هم می‌شود. ممکن است در برخی از مواقع، هنگام دریافت خسارت، شرکت بیمه از تعهدات خود شانه خالی کند. در این شرایط بهترین مرجع برای حل اختلافات، وکیل دعاوی بیمه درمان است.  
انواع بیمه تکمیلی
بیمه تکمیلی درمان در قالب طرح‌های مختلفی ارائه می‌شود. بیمه های تکمیلی به‌شکل زیر دسته‌بندی می‌شوند:
بیمه تکمیلی انفرادی
بیمه تکمیلی گروهی
بیمه تکمیلی خانواده
بیمه تکمیلی انفرادی
بیمه تکمیلی انفرادی نوعی بیمه نامه درمانی تکی و جداگانه است که فقط برای یک نفر صادر می‌شود. هرکسی می‌تواند با داشتن بیمه پایه خودش را بیمه تکمیلی هم بکند. بیمه انفرادی تکمیلی شامل همه پوشش‌های بیمه‌های تکمیلی گروهی می‌شود. فقط قیمت بیمه تکمیلی انفرادی نسبت به بیمه تکمیلی گروهی یا سازمانی بیشتر است. البته مقدار حق بیمه درمان تکمیلی انفرادی به میزان سقف تعهدات انتخابی بیمه نامه و نوع پوشش‌ها بستگی دارد و هرچقدر سقف تعهدات بیشتری انتخاب کنیم مبلغ حق بیمه انفرادی هم بیشتر می‌شود.
درضمن برای بازنشستگان سازمان اجتماعی هم از طرف این سازمان بیمه تکمیلی انفرادی تامین اجتماعی ارائه می‌شود.
بیمه تکمیلی خانوادگی
بیمه تکمیلی خانواده هم درواقع همان بیمه تکمیلی انفرادی است که فرد می‌تواند همزمان خودش و اعضای خانواده‌اش را تحت پوشش بیمه نامه درمان قرار بدهد. اگر سرپرست خانواری از طرف محل کار بیمه تکمیلی نشده باشد می‌تواند بیمه تکمیلی خانوادگی بخرد و همسر و فرزندان و حتی پدر و مادر خود را هم بیمه کند.
بیمه تکمیلی گروهی (سازمانی)
تمام شرکت‌ها، کارگاه‌ها و انواع محیط‌های کاری می‌توانند برای پرسنل و کارمندان خود  بیمه درمان تکمیلی گروهی یا سازمانی بخرند. حق بیمه برای بیمه‌های تکمیلی گروهی از بیمه‌نامه‌های تکمیلی انفرادی کمتر است. در زمان خرید بیمه تکمیلی سازمانی هم خود کارفرما نوع، تعداد پوشش‌ها و همین‌طور سقف تعهدات را برای پرسنل خود انتخاب می‌کند. درضمن بیمه‌شده‌ها می‌توانند افراد تحت تکفل خود مثل اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر، همسر و فرزندان) را هم تحت پوشش بیمه تکمیلی سازمانی قرار بدهند.

تاریخچه بیمه آتش‌سوزی

۱۶ بازديد
پس از اینکه در سال ۱۶۶۶ میلادی آتش سوزی گسترده‌ای شهر لندن را فرا گرفت و خسارت زیادی به شهروندان و تجار شهر لندن تحمیل کرد، افراد زیادی برای جلوگیری از تکرار این اتفاق به فکر راه چاره افتادند. در نهایت کارشناسان یکی از مهم‌ترین راه‌های پیش‌بینی و جلوگیری از این حادثه را تقسیم خسارت بین تعداد زیادی از افراد دانستند. بنابراین دومین رشته بیمه متولد و صدور بیمه آتش سوزی به عنوان راهی برای جبران خسارت ارائه شد.
تعریف بیمه آتش سوزی
 قرارداد بیمه آتش سوزی توافقی است بین بیمه گذار از یک سو وبیمه گر از سوی دیگر که براساس آن بیمه گر متعهد می گردد در قبال دریافت حق بیمه خسارت وارد به مورد بیمه (اموال بیمه شده) را در صورت وقوع خطرات بیمه شده که منجر به وارد آمدن خسارت به مورد بیمه شود در حدود تعهدات خود و برای دوره زمانی معین جبران نماید. در این حالت خسارت وارده قابل پرداخت به بیمه گذار و یا ذینفع مندرج در بیمه نامه میباشد.
شرایط حاکم بر قرارداد بیمه آتش سوزی
دربیمه آتش سوزی علاوه بر حاکم بودن قانون بیمه، شرایط عمومی و اختصاصی بیمه نامه نیز بر روابط بیمه گر و بیمه گذار حاکم می باشد.
شرایط عمومی بیمه نامه
مجموعه شرایطی است که درباره مسائل عام وکلیات قرارداد در چارچوب قوانین و مقررات بیمه ای تنظیم و بر روابط بین بیمه گر و بیمه گذار حاکم می باشد که این شرایط مصوب شوارای عالی بیمه بوده و به صورت چاپی در ظهر بیمه نامه آتش سوزی آورده می شود.     
شرایط خصوصی بیمه نامه
مجموعه شرایطی است که توافق های بین بیمه گر و بیمه گذار در آن قید می شود که به صورت تایپ شده در بخش توضیحات بیمه نامه آورده و به امضاء بیمه گر می رسد. این شرایط تا جایی که مغایر با قوانین الزام آور نباشد میتواند ناقض شرایط عمومی بیمه نامه قرار گیرد و به عبارتی میتوان گفت شرایط خصوصی بیمه نامه بر شرایط عمومی بیمه نامه مقدم است .
این نوع بیمه را میتوان به 3 شاخه زیر تفکیک کرد:
1-    آتش سوزی اماکن مسکون:
2-    آتش سوزی اماکن غیر مسکونی
۳- آتش سوزی اماکن صنعتی
در تقسیم بندی دیگری بیمه نامه های آتش سوزی را می توان به صورت دیل تقسیم نمود :
1-    بیمه‌نامه‌ آتش‌سوزی‌ با سرمایه‌ ثابت
با این‌ نوع‌ پوشش‌ بیمه‌ای‌، بیمه‌گر خسارات‌ ناشی‌ از آتش‌سوزی‌ به‌ اموال‌ مورد بیمه‌ را تا حداکثر سرمایه‌ مندرج‌ در بیمه‌نامه‌ و به‌ میزان‌ زیان‌ وارد شده‌ جبران‌ می‌کند. اصولا خسارات‌ پرداختنی ‌نمی‌تواند از مابه‌التفاوت‌ ارزش‌ هر یک ‌از اقلام ‌بیمه‌شده‌ بلافاصله ‌قبل‌ و بعد از بروز خسارت‌ و یا در صورت‌ وقوع‌ حادثه‌ منجر به‌ خسارت‌ کلی‌، از مبلغ‌ بیمه‌ شده‌ هریک‌ از اقلام‌ خسارت‌ دیده‌ بیشتر باشد. بیمه‌گذار در زمان‌ اخذ پوشش‌ بیمه‌ای‌ باید دقت‌ کند که‌ اموال‌ خود را به‌ قیمت‌ واقعی‌ آن‌ بیمه‌ کند، در غیر این‌ صورت‌ بر اساس‌ ماده‌ ۱۰ قانون‌ بیمه‌ در صورتی‌ که‌ مالی‌ به‌ کمتر از ارزش‌ واقعی‌ خود بیمه‌ شده‌ باشد، بیمه‌گر فقط به‌ تناسب‌ مبلغی‌که‌ بیمه‌ کرده‌ به ‌قیمت ‌واقعی‌ مال ‌مسئول‌ جبران ‌خسارت‌ بیمه‌گذار خواهد بود.
2-    بیمه‌نامه‌ آتش‌سوزی‌ با شرایط جایگزینی‌ و بازسازی
کاربرد این‌ نوع‌ بیمه‌نامه‌ زمانی‌ توصیه‌ می‌شود که‌ ارزش‌ واحدهای‌ صنعتی‌ و تجاری‌ و یا صنفی‌ به‌ دلیل‌ اعمال‌ ضریب‌ استهلاک‌ یا مستهلک‌ شده‌ و یا به‌ میزان ۵۰% و یا بیشتر کاهش‌ یافته ‌است‌ درصورتی‌ که‌ جایگزینی‌ و یا بازسازی ‌همین ‌واحدهای‌ مستهلک‌شده‌ به ‌دلیل‌ شرایط خاص‌ اقتصادی‌ جامعه‌ به‌ چندین ‌برابر افزایش‌ یافته‌ است‌. درصورت‌ وجود چنین‌ شرایطی‌، بیمه‌گر توافق‌ می‌کند که‌ بیمه‌گذار کلیه‌ تأسیسات‌ و دارایی‌های‌ خود را مجددا و به‌ ارزش‌ روز ارزیابی‌ کند و آنها را با قیمتهای‌ جدید تحت پوشش‌ درآورد. در این‌ حالت‌ چنانچه‌ اموال‌ مورد بیمه‌ به‌ علت ‌بروز یکی ‌از خطرات‌ مشمول‌ بیمه‌ تلف ‌شده‌ و یا خسارت‌ ببیند، بیمه‌گر نسبت ‌به‌ تعمیر و بازسازی‌ ساختمان‌ آسیب‌دیده‌ و چنانچه‌ ماشین ‌آلات‌ واحد صنعتی‌ باشد، نسبت‌ به‌ جایگزینی ‌آن‌ اقدام ‌لازم‌ را انجام‌ خواهد داد. یکی‌ از جنبه‌های‌ مهم‌ و حیاتی‌ بیمه‌نامه‌ که‌ نمونه‌ بارز ارائه‌ خدمات‌ قابل‌ قبول‌ شرکت‌ بیمه‌ است‌، در انجام‌ عمل‌ بازسازی‌ و جایگزینی ‌در اسرع‌ وقت‌ و در واقع‌ در مدت‌ زمان‌ متعارف‌ و قابل‌ قبول‌ است‌.

وکیل بیمه آتش سوزی

۱۶ بازديد
یکی از رشته هایی که اطلاعات بیمه گذار در انتخاب پوشش وشرایط مناسب در آن حائز اهمیت بسیار است بیمه آتش سوزی می‌باشد. متاسفانه در برخی از بیمه‌های آتش سوزی صادر شده، بیمه گذار موفق به دریافت خسارت از شرکت بیمه نمی‌شود. بنابراین عدم آگاهی بیمه گذار ممکن است منجر به بروز دعوا و نیاز به وکیل دعاوی بیمه آتش سوزی شود.
اصولا در صدور بیمه نامه آتش سوزی باید سه اصل حسن نیت، اصل نفع بیمه پذیر و اصل جبران خسارت وجود داشته باشد تا بیمه نامه بر اصول صحیح و درستی استوار باشد، زیرا بیمه گذار موظف است کلیه سوالات مندرج در فرم پیشنهاد بیمه آتش سوزی را بر اساس حسن نیت و با دقت پاسخ دهد و در عوض بیمه گر موظف است که در صورت بروز حریق و ایجاد خسارت، حداکثر خسارت مالی حادث شده را با توجه به شرایط بیمه نامه و مشروط به اینکه از سرمایه بیمه نامه تجاوز نکند در وجه بیمه گذار پرداخت نماید.
حوادث آتش سوزی در هر لحظه و هرجا ممکن است رخ دهد. از افتادن یک شمع کوچک روی فرش گرفته تا بازی کردن کودکان با هر وسیله آتش زایی یا فراموش کردن بستن شیر گاز و جرقه‌ای کوچک در وسایل الکترونیکی و برقی، هرکدام از این عوامل اجتناب ناپذیر هستند و ممکن است منجر به وقوع یک آتش سوزی مهیب شوند.
چنین حوادثی علاوه بر خسارت‌های جانی غم‌انگیزی که به بار می‌آورد، همراه با زیان‌های مالی فراوان است که بخش زیادی از آنها را می‌توان با استفاده از بیمه آتش سوزی جبران کرد. به بیان دیگر، بیمه آتش سوزی علاوه بر ایجاد احساس امنیت، راه حلی مطمئن برای جبران خسارت‌های وارد شده بر دارائی‌های افراد است.
پوشش‌های بیمه آتش سوزی
بیمه آتش سوزی دو نوع خسارت را تحت پوشش قرار می‌دهد. ذکر این نکته لازم است که خسارت‌های جانی و بدنی تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار نمی‌گیرند.
1.    خسارت‌های اصلی تحت پوشش بیمه آتش سوزی مانند آتش، صاعقه و انفجار
توجه داشته باشید که هر نوع انفجاری جزو پوشش‌های اصلی بیمه آتش سوزی قرار نمی‌گیرد، مانند انفجار حاصل از کنش‌های هسته‌ای.
2.    خسارت‌های اضافی تحت پوشش بیمه آتش سوزی
پوشش این خسارت‌ها باید جدای از پوشش اصلی خریداری و به بیمه نامه اضافه شود. در واقع آنچه که روی قیمت بیمه آتش سوزی تاثیرگذار است و باعث تفاوت در نرخ بیمه آتش سوزی می‌شود، خرید پوشش‌های اضافی است که برخی از شرکت‌ها تمامی این پوشش‌ها را ارائه داده اما بعضی تنها تعداد محدودی از خطرات اضافی را تحت پوشش قرار می‌دهند.

بیمه باربری

۱۳ بازديد
بیمه حمل و نقل کالا یا بیمه های باربری بیمه ای است که بموجب آن بیمه گر در مقابل حق بیمه ای که از بیمه گذار دریافت می کند متعهد می شود چنانچه در جریان حمل کالا از نقطه ای به نقطه دیگر در نتیجه وقوع خطرهای موضوع بیمه ، کالا تلف شده و یا دچار خسارت شود و یا بیمه گذار هزینه هائی در رابطه با این خطرات متحمل شود زیان وارده را جبران نماید .صدور بیمه باربری برای کالاهای وارداتی به داخل کشور اجباری می‌باشد.
انواع بیمه های باربری
الف-بیمه های باربری وارداتی
ب-بیمه های باربری صادراتی
ج-بیمه های باربری داخلی
الف) بیمه های باربری وارداتی :
کالاهایی که توسط اشخاص حقیقی و حقوقی از کشورهای خارجی خریداری می گردند که به  صورت خریدهای براتی , بدون انتقال ارز و یا از طریق اعتبارات اسنادی انجام می گیرد و با توجه به تبصره ب  ماده ۷۰ قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری ابتیاع این نوع بیمه نامه برای واردکنندگان اجباری می باشد.
ب ) بیمه های باربری صادراتی
کالاهایی که از ایران به مقصد کشورهای خارجی حمل می گردند نیاز به بیمه نامه صادراتی دارند.
ج ) بیمه های باربری داخلی
بیمه نامه باربری داخلی بابت محمولاتی صادر می شود که از یک یا چند مبداء در داخل کشور به سایر مقاصد کشور حمل گردد. بنابراین مبدا و مقصد این نوع بیمه نامه در داخل کشور قرار دارد.
در بیمه نامه های باربری داخلی خطرات تحت پوشش به دو دسته خطرات اصلی و اضافی تقسیم می شود که به شرح ذیل می باشد :
۱- خطرات اصلی
این خطرات از آن جهت اصلی نامیده می شوند که ارتباطی به ماهیت مورد بیمه ندارد و تواتر آنها بیشتر از سایر خطرات مرتبط با کالاهای خاص می باشد این خطرات عبارتند از: آتش‌سوزی و حادثه وسیله نقلیه شامل تصادف، واژگون شدن و پرت شدن وسیله نقلیه.
۲- خطرات اضافی
این گروه از خطرات متنوع بوده و بیشتر مرتبط با نوع کالا می باشد که با درخواست بیمه گذار و پرداخت حق بیمه اضافی می توان آنها را پوشش داد . خطرات رایج اضافی عبارتند از :
- برخورد جسم خارجی با مورد بیمه
- پرت شدن محموله از روی وسیله نقلیه ؛ مشروط بر اینکه کالای خسارت دیده به رویت بیمه گر رسیده باشد .
- بارگیری و تخلیه مورد بیمه
- سرقت کلی محموله همراه با وسیله نقلیه با فرانشیز ۲۰ درصد ارزش محموله
انواع پوشش های بیمه باربری صادراتی ووارداتی
الف- پوشش Total Loss
ب- مجموعه شرایط C
ج-مجموعه شرایط B
د- مجموعه شرایط  A

وکیل بیمه باربری

۱۴ بازديد
بیمه باربری یا بیمه حمل و نقل قراردادی است بین شرکت حمل‌و‌نقل و صاحب کالا با بیمه‌گر که به موجب آن، بیمه‌گر متعهد می‌شود تا در ازای دریافت مبلغی از طرف بیمه‌گزار، در صورت وارد شدن خسارت به اموال و افراد ثالث، خسارت‌ها را جبران کند. در واقع، در هنگام انتقال کالا از مبدا به مقصد، اگر خسارتی به آن وارد شود یا بیمه‌گزار هزینه‌هایی را متحمل شود، خسارت از طرف بیمه‌گر بر اساس مفاد بیمه‌نامه پرداخت خواهد شد. در صورتی که شرکت بیمه بر خلاف تعهدات خود عمل نماید بهترین کار مراجعه به وکیل دعاوی بیمه باربری است.
اصطلاحات تخصصی بیمه باربری
قبل از اینکه بخواهیم به بررسی جزئیات بیمه باربری بپردازیم، در ابتدا بهتر است که با اصطلاحات این بیمه‌نامه آشنا شویم. اصطلاحاتی که در انواع بیمه حمل و نقل بارها با آن‌ها برخورد خواهید کرد. این اصطلاحات شامل موارد زیر است:
زبان همگانی
از اصول مهم دریانوردی است و بر پایه این اصول، در یک سفر دریایی تمامی افراد دخیل در صورت اقدام به آسیب داوطلبانه به کشتی یا کالاها برای نجات از مواد اضطراری، به تناسب خود سهیم هستند.
بیمه اتکایی
یک قرارداد واگذاری است که بیمه‌گر بخشی از تعهدات مازاد بر ظرفیت مالی و فنی خود را به شرکت بیمه دیگری می‌سپارد؛ به عبارت دیگر، بیمه می‌کند.
بارنامه
در حقیقت اوراق بهاداری است که در آن مؤسسه بیمه و حمل‌و‌نقل ، اطلاعاتی از جمله:
نام
آدرس گیرنده و فرستنده کالا
مشخصات، تعداد و وزن کالا
مقدار کرایه حمل نوشته شده‌است. بارنامه همان قرارداد حمل، رسید دریافت کالا و سند مالکیت نامیده می‌شود.
Total Loss
این بیمه‌نامه تا رسیدن به ورودی کشور مقصد اعتبار دارد و از بین رفتن آن در یک مرحله بر اثر آتش سوزی، غرق شدن یا سقوط هواپیما را شامل می شود.
واقعی
برای زمانی است که کالا به طور کامل در اثر اتفاقی مانند آتش سوزی یا غرق شدن از بین برود.
فرضی
برای زمانی است که هزینه تعمیر یا بازسازی کالا از ارزش خود کالا، بیشتر باشد که در این حالت بیمه‌گر تمایل به پرداخت غرامت خواهد داشت.
ارزش مورد بیمه
در صورت نبود توافق خاص بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار، ارزش بیمه‌نامه شامل: جمع قیمت خرید کالا، هزینه حمل و عدم النفع خواهد بود.
عدم النفع
مقدار عدم النفع بیمه باربری برابر با ۱۰% جمع قیمت خرید کالا و هزینه حمل آن است؛ البته اگر توافق دیگری در این خصوص حاصل نشده باشد.
پارتشیپمنت
به معنای این است که کالا در طی چند مرحله از مبدا به مقصد حمل شود.
ترانشیپمنت
در این روش انتقال از چند وسیله حمل‌و‌نقل مختلف مانند کشتی، هواپیما و غیره می‌شود. در حقیقت چند مرتبه  کالاها از وسیله‌ای تخلیه و به وسیله دیگر بارگیری شوند.
اف او بی (FOB)
به این اصطلاح، تحویل روی عرشه هم می‌گویند و در حقیقت به معنای قیمت تا لحظه تحویل روی کشتی است. به این صورت فروشنده باید هزینه‌های کالا را تا محل حمل اصلی بپردازد. بقیه هزینه‌ها از جمله کرایه حمل، بیمه و غیره بر عهده خریدار است. این مسئله بر اساس قوانین بین‌المللی است.
Cross Stuffing
به عمل تخلیه کالا از یک کانتینر و بارگیری مجدد آن را به کانتینر دیگری را گویند.
باراتری
به عملی که توسط فرمانده کشتی، ملوان و کارکنان به صورت عمدی یا سهوی سر بزند و باعث خسارت به کشتی و کالاها شود، می‌گویند.

صدور بیمه مسئولیت

۱۶ بازديد
صدور بیمه مسئولیت به شرایطی اختصاص دارد که بر اثر غفلت‌ یا قصور فردی‌، خساراتی‌ مالی‌ و جانی‌ به‌ اشخاص‌ ثالث‌ وارد شود. که‌ در نتیجه‌، آن‌ فرد محکوم‌ به‌ پرداخت‌ غرامت‌ به‌ اشخاص‌ ثالث‌ می‌گردد; در مواردی‌ نیز مسئولیت‌ و یا خساراتی‌ ناشی‌ از تولید، ساخت‌، اداره‌ و مدیریت‌ و یا ارائه‌ خدمات‌ سرویس‌ و نگهداری‌ در مورد اشخاص‌ ثالث‌ وجود دارد (حتی‌ در مورد منازل ‌مسکونی‌); ممکن‌ است‌ بواسطه‌ امور شغلی‌ از قبیل‌ بازسازی‌، پذیرایی‌، ساخت‌ و تولید در بعضی‌ مواقع‌ خسارات ‌جانی‌ و مالی‌ سنگینی‌ به‌ افراد وارد آید که‌ مسئولیت‌ این‌ موارد متوجه‌ کارفرماست‌; غفلت‌ فردی‌ ممکن‌ است‌ منجر به ‌خسارت‌ مالی‌ یا صدمه‌ جانی‌ به‌ شخص‌ یا اشخاص‌ ثالث‌ گردد و شخص‌ خاطی‌ مسئول‌ جبران‌ خسارات‌ و صدمات ‌وارده‌ است‌. به‌ همین‌ منظور وجود بیمه‌ای‌ مانند بیمه‌ مسئولیت‌ می‌تواند حائز اهمیت‌ خاصی‌ باشد.
در سالهای‌ اخیر این‌ نوع‌ بیمه‌ دارای‌ رشد و گسترش‌ بالایی‌ بوده‌ است‌. خسارات‌ ناشی‌ از مسئولیت‌ بر اثر عمل‌ اشتباه‌ و غفلت‌آمیز یک ‌شخص‌ حقیقی‌ و یا حقوقی‌ که‌ در انجام‌ کاری‌ کلیه‌ اقدامات‌ احتیاطی‌ را رعایت‌ نکرده‌ واقع‌ می‌شود. لازم‌ به‌ توضیح ‌است‌ که‌ بیمه‌نامه‌های‌ مسئولیت‌ در هیچ‌ موردی‌ در قبال‌ اقدامات‌ و اعمال‌ عمدی‌ بیمه‌گذار که‌ منجر به‌ خسارات‌ مالی ‌و جانی‌ شود، پوشش‌ ارائه‌ نمی‌دهد. زیرا حادثه‌ بیمه‌پذیر، به‌ حادثه‌ای‌ اطلاق‌ می‌شود که‌ اتفاقی‌ باشد. به‌ همین‌ دلیل ‌خسارات‌ عمدی‌، خارج‌ از تعهد این‌ نوع‌ بیمه‌نامه‌ قرار می‌گیرد.
از انواع‌ بیمه‌نامه‌های‌ مسئولیت‌ می‌توان‌ بیمه‌نامه‌های‌ مسئولیت‌ مالکان‌ مستغلات‌، مستاجران‌، تولید کنندگان و بیمه‌ مسئولیت‌ آسانسور و مسئولیت‌ حرفه‌ای‌ را نام‌ برد. نمونه‌ای‌ از بیمه‌نامه‌های‌ ذکر شده‌، بیمه‌نامه ‌مسئولیت‌ مدنی‌ حرفه‌ای‌ پزشکان‌ است‌ که‌ بخشهایی‌ از آن‌ به‌ شرح‌ زیر است‌:
بیمه‌نامه‌ مسئولیت‌ مدنی‌ حرفه‌ای‌ پزشکان‌
پوشش‌ این‌ نوع‌ بیمه‌نامه‌ عبارت‌ است‌ از جبران‌ مسئولیت‌ مدنی‌ بیمه‌گذار ناشی‌ از قصور و تقصیر وی‌ در انجام‌ امور پزشکی‌ که‌ منجر به‌ وارد آمدن‌ صدمات‌ جسمانی‌، روانی‌ و یا فوت‌ اشخاص‌ ثالث‌ شود.
مواردی‌ که‌ خارج‌ از تعهد بیمه‌گر است‌ و غرامت‌ یا خسارتی‌ پرداخت‌ نمی‌شود (استثنائات‌) :
- خسارات‌ ناشی‌ از درمان‌ یا عمل‌ جراحی‌ خارج‌ از تخصص‌ بیمه‌گذار.
- خسارات‌ ناشی‌ از هرگونه‌ معالجه‌، مداوا و یا عمل‌ جراحی‌ توسط بیمه‌گذار در صورتی‌ که‌ وی‌ از مواد مخدر یا داروهای‌ خواب‌آور و یا مشروبات‌ الکلی‌ استفاده‌ کرده‌ باشد.
- غرامت ‌ناشی‌از هر گونه‌ معالجه‌، مداوا و یا عمل‌ جراحی‌که‌ خلاف‌ قوانین‌ و مقررات‌ جاری‌ کشور باشد.
- غرامت‌ ناشی‌ از هرگونه‌ بیهوشی‌ عمومی‌ که‌ خارج‌ از درمانگاه‌ یا بیمارستان‌ انجام‌ شده‌ باشد.
- غرامت‌ ناشی‌ از دعاوی‌ اشخاص‌ ثالث‌ در خصوص‌ عدم‌النفع‌
- غرامت‌ ناشی‌ از انجام‌ معالجه‌، مداوا و یا عمل‌ جراحی‌ نسبت‌ به‌ منسوبین‌ درجه‌ یک‌ (سببی‌ و نسبی‌)
- غرامت‌ ناشی ‌از انجام‌ هرگونه ‌مداوا، معالجه‌ و یا عمل ‌جراحی‌ به ‌منظور زیبایی‌.
در این‌ نوع‌ بیمه‌نامه‌ تعهد بیمه‌گر در هر مورد محدود به‌ جبران‌ غرامت‌ مسئولیت‌ مدنی‌ بیمه‌گذار بر اساس‌ حداکثر سقف‌ مندرج‌ در بیمه‌نامه‌ است‌. لازم‌ به‌ توضیح‌ است‌ که‌ در مورد این‌ بیمه‌نامه‌ حداکثر سقف‌ تعهدات‌ مالی‌ برای‌ جرح ‌و فوت‌ باید به ‌نحوی‌ تعیین‌ شود که‌ منطبق ‌با آراء صادره‌ از محاکم‌ و مراجع‌ ذیصلاح‌ قانونی‌ باشد.
منبع: https://www.centinsur.ir/fa-IR/Portal/5001/page/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA

وکالت در دعاوی بیمه مسئولیت

۱۷ بازديد
همه ما به ‌صورت عادی در جامعه مسئولیت‌های مختلفی برعهده داریم که باید آن‌ها را به ‌درستی شناخته و اجرا کنیم. علاوه بر این، بسیاری از افراد جامعه با توجه به شغل و حرفه خود نیز، مسئولیت‌های مختلفی بر عهده دارند که در صورت عدم رعایت آن‌ها، با مشکلات حقوقی و قانونی بسیار زیادی روبه‌رو خواهند شد. بیمه مسئولیت یکی از راه‌هایی است که از سوی شرکت‌های بیمه‌گر در اختیار افراد جامعه قرار گرفته و مسئولیت‌های این چنینی را تحت پوشش قرار می‌دهد. اما همین بیمه مسئولیت ممکن است در مواقعی باعث ایجاد دعاوی و اختلافات حقوقی بین بیمه گذار و شرکت بیمه یا نمایندگان بیمه شود که در چنین شرایطی بهترین مرجع برای حل چالش‌ها وکیل دعاوی بیمه مسئولیت می‌باشد.
همه می‌دانیم که حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند و همه ما در تمام بخش‌های زندگی، با خطر وقوع انواع حوادث کوچک و بزرگ روبه‌رو هستیم. برای خطرات فردی که سلامت و جسم ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند، انواع بیمه‌های فردی وجود دارند و برای اموال و دارایی‌های ما نیز، بیمه‌های اموال تعیین و معرفی شده‌اند. با این وجود همه می‌دانیم خطرات احتمالی به همین دو مورد محدود نمی‌شوند و گاهی اوقات به دلایل مختلف، در طی فعالیت‌های عادی و روزمره و یا در حین انجام شغل و حرفه خود، ممکن است به دیگران آسیب رسانده و یا باعث ایجاد ضرر و زیان شویم.
میزان خطر فعالیت‌های ما و احتمال ایجاد آسیب برای سایرین، با توجه به شغل و حرفه هر کدام از ما متفاوت است. برای مثال، احتمالا یک مدیر مهدکودک که مسئولیت نگهداری از کودکان را در طی یک اردوی آموزشی بر عهده دارد، بسیار بیش‌تر از یک آرایش‌گر و یا مغازه‌دار، دغدغه و مسئولیت‌های شغلی و قانونی داشته باشد؛ با این وجود، همه افراد جامعه در حین اجرای وظایف عادی یا شغلی خود، همیشه دغدغه عدم ایجاد آسیب‌های جانی و مالی را به دوش می‌کشند.
در واقع باید بدانید که افراد با استفاده از این بیمه، تعهدات خود را در قبال دیگران بیمه می‌کنند و بیمه مسئولیت به‌صورت مستقیم بر نوع ارتباط افراد در جامعه و تامین امنیت حرفه‌ای شغل و فعالیت‌های فردی، تاثیر می‌گذارد.
بیمه مسئولیت به ۳ دسته‌بندی اصلی تقسیم می‌شود که در ادامه هر کدام از آن‌ها را با مهم‌ترین زیرشاخه‌های موجود در هر دسته‌بندی، بررسی خواهیم کرد.
همان‌گونه که در بخش پیش اشاره کردیم، این بیمه به ۳ بخش مختلف تقسیم می‌شود که شامل موارد زیر است:
•    بیمه مسئولیت مدنی؛
•    بیمه مسئولیت قراردادی؛
•    بیمه مسئولیت متقابل.
هر کدام از این بیمه‌های مسئولیت، خود شامل بخش‌ها و زیرشاخه‌های گوناگونی هستند که در ادامه هر کدام را به‌اختصار شرح خواهیم داد.
باید بدانید که بیمه مسئولیت مدنی، خود به چند بخش مختلف دیگر تقسیم می‌شود که در ادامه به بررسی ۳ مورد از مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت.
۱. بیمه‌ی مسئولیت عمومی
با اینکه اغلب بیمه‌ها برای اتفاقات خاص و به صورت مشخص تعیین شده‌اند، اما بیمه مسئولیت عمومی به‌صورت عام تمام اتفاقات روزمره و حوادث احتمالی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. در واقع اگر در طی زندگی روزانه و عادی به فرد ثالث خسارتی وارد شود، فرد خسارت‌زده مقصر خواهد بود و جبران این خسارت نیز برعهده او است. بنابراین می‌توان از این بیمه استفاده کرد و چنین خطرات احتمالی را پوشش داد. برخی از مهم‌ترین بیمه‌های مسئولیت مدنی عمومی شامل موارد زیر است:
•    بیمه‌ی مسئولیت مدنی اتفاقات ناشی از عملیات ساختمانی؛
ز    بیمه‌ی مسئولیت مدنی اتفاقات ناشی از آتش‌سوزی؛
•    بیمه‌ی مسئولیت مدنی جامع شهرداری؛
•    بیمه‌ی مسئولیت مدنی شهربازی‌ها؛
•    بیمه‌ی مسئولیت مدنی نگهداری آسانسور.
۲. بیمه‌ی مسئولیت حرفه‌ای
همه افراد جامعه با توجه به شغل و حرفه خود، با افراد مختلفی تعامل دارند و ممکن است به دلایل سهوی، باعث ضرر و زیان به سایر افراد شوند. در برخی موارد، خسارت ناشی از شغل و حرفه افراد، به خسارت‌های مالی محدود می‌شود ولی در برخی دیگر، این خسارت‌ها ممکن است خسارت جانی نیز باشد. به همین خاطر، بیمه مسئولیت حرفه‌ای تعیین شده که بر طبق آن، خسارت‌های ناشی از شغل و حرفه فرد بیمه‌گذار، به افرادی که با آن‌ها تعامل داشته و دچار خسارت‌های مالی و جانی می‌شوند؛ تحت پوشش قرار می‌گیرد.
این بیمه انواع شغل‌ها و حرفه‌های مختلف را در بر می‌گیرد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
•    بیمه‌ی مسئولیت حرفه‌ای پزشکان؛
•    بیمه‌ی مسئولیت حرفه‌ای پیراپزشکان؛
•    بیمه‌ی مسئولیت حرفه‌ای مدیران بیمارستان، کلینیک، داروخانه و آزمایشگاه؛
•    بیمه‌ی مسئولیت حرفه‌ای وکلای دادگستری؛
•    بیمه‌ی مسئولیت حرفه‌ای مهندسین ناظر، طراح و محاسب.
۳. بیمه‌ی مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارگر
کارفرما از نظر قانونی، مسئولیت حفظ سلامتی و جان نیروهای کار مجموعه خود را برعهده دارد و مسئولیت تمام حوادث رخ‌داده در محیط کار و برای کارکنان، برعهده کارفرما خواهد بود. بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان، این مسئولیت را تحت پوشش قرار می‌دهد و در صورت وقوع انواع حوادث، خسارت‌های ایجاد شده را تقبل می‌کند. این خسارت‌ها ممکن است شامل هزینه پزشکی، غرامت نقص عضو و در بدترین حالت، فوت کارگر باشد.
این نوع بیمه نیز شامل چند زیر شاخه اصلی است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها شامل این موارد است:
•    بیمه‌ی مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان ویژه فعالیت ساختمانی؛
    بیمه‌ی مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان پروژه‌های عمرانی؛
•    بیمه‌ی مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان صنعتی، تولیدی و خدماتی.
منبع: https://karboom.io/mag/articles/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D9%87-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA