پنجشنبه ۰۸ خرداد ۰۴

تاریخچه بیمه آتش‌سوزی

۱۷ بازديد
پس از اینکه در سال ۱۶۶۶ میلادی آتش سوزی گسترده‌ای شهر لندن را فرا گرفت و خسارت زیادی به شهروندان و تجار شهر لندن تحمیل کرد، افراد زیادی برای جلوگیری از تکرار این اتفاق به فکر راه چاره افتادند. در نهایت کارشناسان یکی از مهم‌ترین راه‌های پیش‌بینی و جلوگیری از این حادثه را تقسیم خسارت بین تعداد زیادی از افراد دانستند. بنابراین دومین رشته بیمه متولد و صدور بیمه آتش سوزی به عنوان راهی برای جبران خسارت ارائه شد.
تعریف بیمه آتش سوزی
 قرارداد بیمه آتش سوزی توافقی است بین بیمه گذار از یک سو وبیمه گر از سوی دیگر که براساس آن بیمه گر متعهد می گردد در قبال دریافت حق بیمه خسارت وارد به مورد بیمه (اموال بیمه شده) را در صورت وقوع خطرات بیمه شده که منجر به وارد آمدن خسارت به مورد بیمه شود در حدود تعهدات خود و برای دوره زمانی معین جبران نماید. در این حالت خسارت وارده قابل پرداخت به بیمه گذار و یا ذینفع مندرج در بیمه نامه میباشد.
شرایط حاکم بر قرارداد بیمه آتش سوزی
دربیمه آتش سوزی علاوه بر حاکم بودن قانون بیمه، شرایط عمومی و اختصاصی بیمه نامه نیز بر روابط بیمه گر و بیمه گذار حاکم می باشد.
شرایط عمومی بیمه نامه
مجموعه شرایطی است که درباره مسائل عام وکلیات قرارداد در چارچوب قوانین و مقررات بیمه ای تنظیم و بر روابط بین بیمه گر و بیمه گذار حاکم می باشد که این شرایط مصوب شوارای عالی بیمه بوده و به صورت چاپی در ظهر بیمه نامه آتش سوزی آورده می شود.     
شرایط خصوصی بیمه نامه
مجموعه شرایطی است که توافق های بین بیمه گر و بیمه گذار در آن قید می شود که به صورت تایپ شده در بخش توضیحات بیمه نامه آورده و به امضاء بیمه گر می رسد. این شرایط تا جایی که مغایر با قوانین الزام آور نباشد میتواند ناقض شرایط عمومی بیمه نامه قرار گیرد و به عبارتی میتوان گفت شرایط خصوصی بیمه نامه بر شرایط عمومی بیمه نامه مقدم است .
این نوع بیمه را میتوان به 3 شاخه زیر تفکیک کرد:
1-    آتش سوزی اماکن مسکون:
2-    آتش سوزی اماکن غیر مسکونی
۳- آتش سوزی اماکن صنعتی
در تقسیم بندی دیگری بیمه نامه های آتش سوزی را می توان به صورت دیل تقسیم نمود :
1-    بیمه‌نامه‌ آتش‌سوزی‌ با سرمایه‌ ثابت
با این‌ نوع‌ پوشش‌ بیمه‌ای‌، بیمه‌گر خسارات‌ ناشی‌ از آتش‌سوزی‌ به‌ اموال‌ مورد بیمه‌ را تا حداکثر سرمایه‌ مندرج‌ در بیمه‌نامه‌ و به‌ میزان‌ زیان‌ وارد شده‌ جبران‌ می‌کند. اصولا خسارات‌ پرداختنی ‌نمی‌تواند از مابه‌التفاوت‌ ارزش‌ هر یک ‌از اقلام ‌بیمه‌شده‌ بلافاصله ‌قبل‌ و بعد از بروز خسارت‌ و یا در صورت‌ وقوع‌ حادثه‌ منجر به‌ خسارت‌ کلی‌، از مبلغ‌ بیمه‌ شده‌ هریک‌ از اقلام‌ خسارت‌ دیده‌ بیشتر باشد. بیمه‌گذار در زمان‌ اخذ پوشش‌ بیمه‌ای‌ باید دقت‌ کند که‌ اموال‌ خود را به‌ قیمت‌ واقعی‌ آن‌ بیمه‌ کند، در غیر این‌ صورت‌ بر اساس‌ ماده‌ ۱۰ قانون‌ بیمه‌ در صورتی‌ که‌ مالی‌ به‌ کمتر از ارزش‌ واقعی‌ خود بیمه‌ شده‌ باشد، بیمه‌گر فقط به‌ تناسب‌ مبلغی‌که‌ بیمه‌ کرده‌ به ‌قیمت ‌واقعی‌ مال ‌مسئول‌ جبران ‌خسارت‌ بیمه‌گذار خواهد بود.
2-    بیمه‌نامه‌ آتش‌سوزی‌ با شرایط جایگزینی‌ و بازسازی
کاربرد این‌ نوع‌ بیمه‌نامه‌ زمانی‌ توصیه‌ می‌شود که‌ ارزش‌ واحدهای‌ صنعتی‌ و تجاری‌ و یا صنفی‌ به‌ دلیل‌ اعمال‌ ضریب‌ استهلاک‌ یا مستهلک‌ شده‌ و یا به‌ میزان ۵۰% و یا بیشتر کاهش‌ یافته ‌است‌ درصورتی‌ که‌ جایگزینی‌ و یا بازسازی ‌همین ‌واحدهای‌ مستهلک‌شده‌ به ‌دلیل‌ شرایط خاص‌ اقتصادی‌ جامعه‌ به‌ چندین ‌برابر افزایش‌ یافته‌ است‌. درصورت‌ وجود چنین‌ شرایطی‌، بیمه‌گر توافق‌ می‌کند که‌ بیمه‌گذار کلیه‌ تأسیسات‌ و دارایی‌های‌ خود را مجددا و به‌ ارزش‌ روز ارزیابی‌ کند و آنها را با قیمتهای‌ جدید تحت پوشش‌ درآورد. در این‌ حالت‌ چنانچه‌ اموال‌ مورد بیمه‌ به‌ علت ‌بروز یکی ‌از خطرات‌ مشمول‌ بیمه‌ تلف ‌شده‌ و یا خسارت‌ ببیند، بیمه‌گر نسبت ‌به‌ تعمیر و بازسازی‌ ساختمان‌ آسیب‌دیده‌ و چنانچه‌ ماشین ‌آلات‌ واحد صنعتی‌ باشد، نسبت‌ به‌ جایگزینی ‌آن‌ اقدام ‌لازم‌ را انجام‌ خواهد داد. یکی‌ از جنبه‌های‌ مهم‌ و حیاتی‌ بیمه‌نامه‌ که‌ نمونه‌ بارز ارائه‌ خدمات‌ قابل‌ قبول‌ شرکت‌ بیمه‌ است‌، در انجام‌ عمل‌ بازسازی‌ و جایگزینی ‌در اسرع‌ وقت‌ و در واقع‌ در مدت‌ زمان‌ متعارف‌ و قابل‌ قبول‌ است‌.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.